Ugnsbakad torsk med citron och mynta

Fredagsmiddag hemma hos oss! Receptet hittade jag på www.recept.nu. Citronerna gör torsken underbart saftig. Skiva riktigt tunt så bli citronerna nästan knapriga under tiden i ugnen eller mikron om du har grill. Färdigt på: 30 min vid tillagning i ugn och på 15 minuter om du lagar i mikro.
Det här behövs till 4 personer:
600 g torsk
1 bunt mynta
3 st vitlöksklyftor
3 st citroner
2 dl matlagningsyoghurt
0.5 st gurka
1 msk salt
1 st gul lök
1 kruka finhackad persilja
1 dl olivolja
havssalt
peppar
6 st rädisor, ev
nykokt potatis till servering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 120 grader (om du vill grädda i ugn). Rulla ihop torsken till små paket och lägg i en smord ugnsfast form. Ringla lite olivolja över fisken och strö över hackad mynta.
2. Skiva en citron i tunna skivor. Lägg skivorna på torsken så att de täcker fisken helt. Dela de återstående citronerna i halvor och pensla snittytorna med olivolja. Ställ dem runt fisken i formen. Stek i ugn i 20 minuter, i mikron på grill+350 W i 8-10 minuter eller tills fisken är helt vit och citronskivorna knapriga.
3. Finhacka löken. Tärna gurkan och blanda med 1 msk salt, låt stå och dra i 10 minuter i ett durkslag. Blanda olivolja med matlagningsyoghurt (tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning).
4. Blanda yoghurten med gurkan, löken, och den hackade persiljan och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Lite skivad rädisa kan vara gott i yoghurtsåsen också.
5. Servera torsken med såsen, de grillade citronerna och kokt potatis
Recept: Malin Söderström
TAck för alla fina tips och recept!