Spenat och Fetaostpaj
Lätt och smidigt lagar du denna paj. Om du har crispfunktion tar det en kvart ungefär, en bra snabb rätt som är lätt att variera.
Pajdeg:
100 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning:
300 g spenat
100 g fetaost
2 tomater
oliver
150 g riven ost
Äggstanning:
2 ägg
2 dl mjölk
salt
peppar
Gör så här:
1. Blanda hastigt samman smör och vetemjöl, använd gärna matberedare.
2. Tillsätt vattnet. Blanda samman till en deg.
3. Tryck ut den i crisppannan, förgrädda ca 6 minuter
4. Vispa ihop mjölk och ägg till äggstanningen. Smaka av med salt och peppar.
5. Fördela spenat, fetaost, skivade tomater och oliver i pajskalet. Strö över den rivna osten.
6. Grädda på crisp ca 10 minuter.
Kommentarer
Trackback