Spenat och Fetaostpaj

Lätt och smidigt lagar du denna paj. Om du har crispfunktion tar det en kvart ungefär, en bra snabb rätt som är lätt att variera.

Pajdeg:

100 g smör

3 dl vetemjöl

3 msk vatten

Fyllning:

300 g spenat

100 g fetaost

2 tomater

oliver

150 g riven ost

 

Äggstanning:

2 ägg

2 dl mjölk

salt

peppar

 

Gör så här:

1.     Blanda hastigt samman smör och vetemjöl, använd gärna matberedare.

2.     Tillsätt vattnet. Blanda samman till en deg.

3.     Tryck ut den i crisppannan, förgrädda ca 6 minuter

4.     Vispa ihop mjölk och ägg till äggstanningen. Smaka av med salt och peppar.

5.     Fördela spenat, fetaost, skivade tomater och oliver i pajskalet. Strö över den rivna osten.

6.     Grädda på crisp ca 10 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0