Sesam- och anisbröd - ett latmansbröd

Ett riktigt ”latmansbröd” (om du har en degblandare som knådar degen) som inte behöver bakas ut utan bara kan vältas ut direkt på plåten eller om det gräddas i mikron, på crisppannan. Använd vetemjöl special som tål att arbetas länge i maskin. Om du knådar för hand – lägg på 5-10 min arbetstid.

 

Det här behövs för ett bröd:

10 dl vetemjöl special

½ pkt jäst (25g)

5 dl ljummet vatten

1 ½ tsk salt

2 msk stött anis

2 dl sesamfrön (+ lite till garnering)

flingsalt

Gör så här:

1.    Smula jästen i bunken. Rör ut den i lite a det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet.

2.    Blanda i mjölet, saltet, anis och sesamfrön.

3.    Arbeta degen i 20 minuter

4.    Jäs degen under bakduk upp till en timma.

5.    Sätt ugnen på 200°C eller ta fram en crispform. Mjöla en plåt eller crispformen om brödet ska gräddas i mikron. Häll ut degen på plåten eller i crispformen. Strö på sesamfrön och flingsalt. Täck med handduk och jäs upp till 20 minuter.

6.   Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller i ca 8 min på crisp tills brödet fått en innertemperatur på 98°C och fått fin färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0