Potatisrösti med löjrom

Ännu en maträtt där en mikro med crisp är absolut bästa alternativet. Här kommer jag inte lämna någon alternativ tillagningsmetod, crisp är helt enkelt det bästa sättet

Det här behövs till 4 personer:

8-10 potatisar

salt

peppar

1 msk smält smör

4 msk löjrom

4 msk crème fraiche

4 tsk finhackad scharlottenlök eller gräslök

Gör så här:

1.    Skala och riv potatisen grovt.

2.    Krydda med salt och peppar

3.    Pensla crisppannan med 1 msk smält smör

4.    Fördela potatisen i fyra högar på crispformen och forma till ”plättform”

5.    Grädda på crisp ca 5 minuter. Vänd och grädda tills de fått fin färg.

6.    Lägg upp röstin på tallrikar. Garnera med crème fraiche, löjrom och lök


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0