Potatisrösti med löjrom
Ännu en maträtt där en mikro med crisp är absolut bästa alternativet. Här kommer jag inte lämna någon alternativ tillagningsmetod, crisp är helt enkelt det bästa sättet
Det här behövs till 4 personer:
8-10 potatisar
Det här behövs till 4 personer:
8-10 potatisar
salt
peppar
1 msk smält smör
4 msk löjrom
4 msk crème fraiche
4 tsk finhackad scharlottenlök eller gräslök
Gör så här:
1. Skala och riv potatisen grovt.
2. Krydda med salt och peppar
3. Pensla crisppannan med 1 msk smält smör
4. Fördela potatisen i fyra högar på crispformen och forma till ”plättform”
5. Grädda på crisp ca 5 minuter. Vänd och grädda tills de fått fin färg.
6. Lägg upp röstin på tallrikar. Garnera med crème fraiche, löjrom och lök
Kommentarer
Trackback