Morotstårta


Morotstårta, eller kaka, är en riktig klassiker. Grädda den på crisp i mikron så är den klar i ett naft, eller värm upp din vanliga ugn och grädda ca 40 min  

Det här behövs:

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk kanel

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 dl flytande margarin el smält avsvalnat smör

3 dl rivna morötter

Glasyr:

50 g naturell mjukost

30 g smör

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

1. Smöra och bröa sockerkaks crispformen

2. Vispa ägg och socker pösigt

3. Blanda försiktigt ner övriga ingredienser

4. Häll i crispformen, grädda på crisp i 7 minuter, eller i ugn 175°C i ca 40 minuter

5. Blanda under tiden samman glasyren.

6. Låt kakan svalna. Bred på glasyren.

7. Garnera ev med små morotsflisor

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0