Morotstårta

Morotstårta, eller kaka, är en riktig klassiker. Grädda den på crisp i mikron så är den klar i ett naft, eller värm upp din vanliga ugn och grädda ca 40 min
Det här behövs:
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl flytande margarin el smält avsvalnat smör
3 dl rivna morötter
Glasyr:
50 g naturell mjukost
30 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Smöra och bröa sockerkaks crispformen
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Blanda försiktigt ner övriga ingredienser
4. Häll i crispformen, grädda på crisp i 7 minuter, eller i ugn 175°C i ca 40 minuter
5. Blanda under tiden samman glasyren.
6. Låt kakan svalna. Bred på glasyren.
7. Garnera ev med små morotsflisor
Kommentarer
Trackback