Medelhavskyckling

Detta är en fräsch matig sallad med kyckling. Jag har bjudit på den många gånger, och den är alltid lika populär. Välj om du vill steka kycklingfiléerna i stekpanna, ugn eller på crisp i mikrovågsugnen.

Det här behövs till 4 personer:

800 g kycklingfilé

2 msk soja

2 tsk salt

2 krm svartpeppar

250 g körsbärstomater

1 bunt rucolasallad eller färsk basilika

1 dl svarta oliver med kärnor

 

Sås:

10 soltorkade tomater, ca 100 g

4 dl lätt crème fraiche

2 pressade vitlöksklyftor

 

Gör så här:

1.     Pensla kycklingfiléerna med soya, krydda med salt och peppar. Crispa dem tills de är klara, ca 15 minuter. Alternativt stek på spis eller i ugn. Låt filéerna svalna.

2.     Gör under tiden såsen: Finhacka soltorkade tomater, rör i crème fraiche och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

3.     Skär kycklingen i skivor. Lägg ut den på ett stort fat. Dela körsbärstomater i halvor och grovhacka rucola.

4.     Klicka hälften av såsen över kycklingen. Strö tomater, rucola och till sist oliver över kycklingen.

5.     Servera resterande sås som tillbehör.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0