Medelhavskyckling
Detta är en fräsch matig sallad med kyckling. Jag har bjudit på den många gånger, och den är alltid lika populär. Välj om du vill steka kycklingfiléerna i stekpanna, ugn eller på crisp i mikrovågsugnen.
Det här behövs till 4 personer:
800 g kycklingfilé
2 msk soja
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g körsbärstomater
1 bunt rucolasallad eller färsk basilika
1 dl svarta oliver med kärnor
Sås:
10 soltorkade tomater, ca 100 g
4 dl lätt crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
1. Pensla kycklingfiléerna med soya, krydda med salt och peppar. Crispa dem tills de är klara, ca 15 minuter. Alternativt stek på spis eller i ugn. Låt filéerna svalna.
2. Gör under tiden såsen: Finhacka soltorkade tomater, rör i crème fraiche och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
3. Skär kycklingen i skivor. Lägg ut den på ett stort fat. Dela körsbärstomater i halvor och grovhacka rucola.
4. Klicka hälften av såsen över kycklingen. Strö tomater, rucola och till sist oliver över kycklingen.
5. Servera resterande sås som tillbehör.