Ingefärspäron

Detta lagade jag till efterrätt i fredags kväll. Supergott!
Ingefärspäron i sockerlag smakar mums med lite vaniljglass eller en klick visprädde till dessert. Receptet kommer från www.recept.nu
Färdigt på: 40 min
Det här behövs till 4 personer:
4 st päron
1 st citron
1 bit färsk ingefära
2 dl socker
2 dl vatten
Håller i kylskåp cirka en vecka.
Gör så här
1. Koka upp vattnet i en kastrull. Skala ingefäran och skiva den fint. Lägg ner den i kokande vatten.
2. Tillsätt sockret och saften från en pressad citron. Låt sjuda i 20 minuter.
3. Skala päronen och dela dem. Ta bort kärnhusen, men behåll kvisten. Smaka av lagen. Den ska ha kraftig ingefärssmak.
4. Tillsätt päronen och låt dem sjuda sakta under lock i cirka 10 minuter.
5. Lägg upp i en väl rengjord burk och slå spadet över.
Recept: Fredrik Eriksson