Fiskfilé på spenatbädd

Jag har ingen bild på denna rätt, men jag kan garantera att det är en snabb, god vardagsrätt. Välj om du vill laga den i ugn, 175°C, eller i mikrovågsugn med grill

Servera gärna gratängen med kokt pressad potatis. Om du lagar fiskrätten i vanlig ugn, så kanske du kokar potatisen i mikron. Lägg den då i en mikrofast skål med lock, tillsätt 0,5 dl vatten, och låt den sjuda tills den är klar. 8 potatisar tar ca 10 minuter.

Det här behövs:

400 g torskfilé

250 g bladspenat

1-1  ½ tsk salt

2 krm peppar

1 krm riven muskot

2 dl crème fraiche

rivet skal och pressad saft av ½ citron

2 tsk fransk senap

 

Kokt potatis

 

Gör så här:

1.     Tina torsken och spenaten om du använder fryst

2.     Hacka spenaten grovt. Lägg den i botten av en mikro- och ugnssäker form.Krydda med ½ salt, peppar och muskotnöt.

3.     Lägg fisken på spenateni ett jämnt lager och krydda .

4.     Blanda crème fraiche med citronskal, citronsaft och senap och häll blandningen över fisken.

5.     Tillaga i 12-14 min med grill och mikro på effekten 500W.

Receptet kommer från Vivianne Sandman, om jag minns rätt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0