Fiskfilé på spenatbädd
Jag har ingen bild på denna rätt, men jag kan garantera att det är en snabb, god vardagsrätt. Välj om du vill laga den i ugn, 175°C, eller i mikrovågsugn med grill
Servera gärna gratängen med kokt pressad potatis. Om du lagar fiskrätten i vanlig ugn, så kanske du kokar potatisen i mikron. Lägg den då i en mikrofast skål med lock, tillsätt 0,5 dl vatten, och låt den sjuda tills den är klar. 8 potatisar tar ca 10 minuter.
Det här behövs:
400 g torskfilé
250 g bladspenat
1-1 ½ tsk salt
2 krm peppar
1 krm riven muskot
2 dl crème fraiche
rivet skal och pressad saft av ½ citron
2 tsk fransk senap
Kokt potatis
Gör så här:
1. Tina torsken och spenaten om du använder fryst
2. Hacka spenaten grovt. Lägg den i botten av en mikro- och ugnssäker form.Krydda med ½ salt, peppar och muskotnöt.
3. Lägg fisken på spenateni ett jämnt lager och krydda .
4. Blanda crème fraiche med citronskal, citronsaft och senap och häll blandningen över fisken.
5. Tillaga i 12-14 min med grill och mikro på effekten 500W.
Receptet kommer från Vivianne Sandman, om jag minns rätt