Chokladtryffel
Mina favoriter som jag gör till julbordet varje år. Dessa kan smaksättas nästan med vad som helst, tex: apelsin, mint, sprit av något stag, tex cognac eller likör
Det här behövs:
300 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
20 g smör
Ev smaksättning, tex cognac
kakao eller vad man nu väljer att rulla dem i
Förberedelsetid: 20 min
Färdigt på: 80 min
Gör så här
1. Koka upp grädden. Dela chokladen i bitar och smält den mikron på 350W.
2. Rör ner chokladen i grädden och rör till en jämn och blank smet.
3. Rör ner smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.
4. Häll ut smeten på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar.
5. Forma små kulor av smeten, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Eller fyll en spritspåse med smet och spritsa ut små kulor.
6. Rulla chokladkulorna i kakao, florsocker eller annat gott