Ceasarsallad

Salladen kan serveras som tillbehör, förrätt eller tillsammans med tex grillad kyckling

 

Det här behövs till 4 personer:

 

1 kruka romansallad

brödkrutonger

4 msk hackad gräslök

8 tunna skivor parmesanost

eller ½ dl grovriven

Ceasardressing:

1 ägg

1 msk vitvinsvinäger

3 sardeller, mosade

1 tsk dijonsenap

1 krm salt

½ krm svartpeppar

½ vitlöksklyfta, hackad

1 dl olivolja

 

Gör så här:

1.   Lägg i ägget i sjudande vatten och koka det i 2-3 minuter. Ta upp och spola i kallt vatten.

2.   Dela ägget och skrapa direkt ner i en matberedare (alt mixer). Kör bara så länge att ägget gått sönder.

3.   Häll i vinäger, sardeller, senap, salt, peppar och vitlök. Låt allt mixas en kort stund.

4.   Tillsätt oljan i en jämn, fin stråle så att dressingen tjocknar och får en majonäsliknande konsistens.

5.   Häll dresingen över salladen precis innan servering. Blanda väl.

6.   Strö över krutonger och gräslök.

7.   Hyvla till sist över parmesanost.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0