Brytbröd - snabbt och lätt

Om du vill baka bröd i mikron måste du ha crispfunktion och crisppanna till hjälp. Alternativet är att baka brödet i vanlig ugn, 225°C i ca 10 min. Innertemperaturen i brödet ska vara 98°C - då är det klart.

Det här behövs till ett bröd med 15 bullar:

3 dl mjölk

1 1/2 msk smör el olja

1/2 pkt jäst

1 tsk salt

1 1/2 tsk strösocker

3/4 dl grahamsmjöl

5-6 dl vetemjöl

 

Pensling:

1 ägg

 

Gör så här:

 

1.     Värm mjölken till 37ºC.

2.     Blanda i matfettet och rör ut jästen i vätskan.

3.     Blanda i salt, socker och arbeta in det mesta av mjölet.

4.     Knåda degen väl tills den är smidig och inte kladdar

5.     Låt jäsa till dubbel storlek ca 30 min.

6.     Knåda degen på bakbordet och forma den till runda, släta bullar.

7.     Ställ bullarna med ca 0,5 cm mellanrum (de ska växa ihop), i mitten på en smord crispform, eller en plåt om du ska grädda i ugn, och låt dem jäsa ca 30 min

8.     Penla bullarna med uppvispat ägg

9.     Grädda på crisp ca 8 min eller tills de har en innertemperatur på 98°C och har en vacker färg. Mät temperaturemn på en av bullarna i mitten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0