Bärpaj - när du får oväntat besök
En mycket lättlagad paj med krispig botten, som alla klarar att tillaga. Använd de bär du gillar mest. Jag brukar ta hälften hallon och hälften blåbär. Servera med vaniljglass eller vaniljsås. Välj receptmängd beroende på storlek på din crisppanna, eller mikro.
Till crisppanna ca 25 cm, Till crisppanna ca 30 cm
Deg Deg
150 g smör 200 g smör
¾ dl strösocker ¾ dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl 4 dl vetemjöl
¾ tsk bakpulver ¾ tsk bakpulver
Till crisppanna ca 35 cm,
Deg
250 g smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
¾ dl bakpulver
Fyllning
1-2 pkt frysta eller färska bär, tex hallon
ca 1 msk strösocker
Gör så här:
1. Smält smöret i en mikrovågsugnssäker skål med enbart mikrovågor 350 W i 3-4 minuter.
2. Blanda socker och mjöl i en skål, tillsätt bakpulver.
3. Häll i det smälta smöret. Arbeta hastigt ihop till en deg. Tryck ut den i crispformen, om den känns kladdig, strö på lite mjöl.
4. Fördela hallonen i formen, strö över strösocker om hallonen är osockrade.
5. Grädda på crisp ca 10 minuter.