Bacontortilla

Tortilla är det spanska namnet för omelett, och jag tror det alltid är med potatis i. Bacon gör rätten mera mati, men kan uteslutas eller bytas ut till tex spenat, fetaost, eller nästan vad som helst. Servera den varm med sallad eller rårörda lingon eller kall i vackra bitar som drinktilltugg.

 

Det här behövs för 4 personer:

600 g potatis, ca 7 st

1 pkt bacon, 140g

1 finhackad gul lök

2 msk olivolja

4 ägg

3/4 tsk salt

2 krm svartpeppar

 

Tillbehör:

Sallad

eller rårörda lingon

 

Gör så här:

1.     Skala potatisen och skär den tunnt, gärna i matberedare. Spola potatisen i kallt vatten så att stärkelsen försvinner. Låt den rinna av i durkslag.

2.     Skär bacon i bitar och stek det med lök och potatis i olivolja ca 10 min. Rör om då och då.

3.     Vispa ihop ägg, salt och peppar.
Att grädda i mikro med crisp: lägg potatisen i crispformen. Slå äggsmeten över potatisblandningen. Rör något och grädda på crisp i 5-10 minuter tills äggen stelnat. Om tortillan inte fått färg sätt på enbart grill några minuter.
Att grädda i stekpanna: Slå äggsmeten över potatisblandningen. Rör något och stek på medelgod värme i ca tre minuter. Tills äggen stelnat. Vänd tortillan med hjälp en stor tallrik eller ett stort lock, stek ytterligare 2 minuter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0