Äppelpaj på en kvart
En lättlagad äppelpaj med krispig botten att servera med vaniljglass eller vaniljsås - när du får oväntat besök
Deg
200 g smör
3/4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
3-4 äpplen
2 msk aprikospuré (från barnmatsburk)
flagad mandel
2 tsk kanel
2 tsk socker
Tillbehör
Vaniljglass eller vaniljsås
Gör så här:
1. Smält smöret i en mikrovågsugnssäker skål med enbart mikrovågor 350 W i 3-4 minuter.
2. Blanda ner socker, vetemjöl och bakpulver i smöret.
3. Arbeta hastigt ihop till en deg. Tryck ut den i crispformen.
4. Skala och skäl äpplena i tunna skivor eller klyftor. Fördela dem i formen.
5. Pensla äpplena med aprikospurén.
6. Strö över flagad mandel och krydda med kanel och socker.
7. Grädda på crisp i ca 10 minuter.
8. Servera med vaniljglass eller vaniljsås
Kommentarer
Trackback