Hönökakor

Goda, mjuka söta Hönökakor
6 kakor
gram
jäst 50
mjölk, 3% 500
vetemjöl 500
rågsikt 500
eller
vetemjöl 300
rågmjöl, fint 200
fänkål, malen 2
anis 2
socker (eller vit sirap) 75
smör 100
mjölk, 3% 200
Gör så här:
1. Lös jäst i mjölk, tillsätt mjöl, kryddor och socker.
2. Knåda på låg hastighet i 2 min. Tillsätt det mjuka smöre, knåda ytterligare 8 min.
3. Vila 60 min, stöt samman efter halva tiden
4. På bakbord. Dela i bitar á 250 g. Rulla bullar. Täck, och vila i 10 min
5. Kavla runda kakor, ca 25 cm i diameter och 3 mm tjocka med hjälp av vetemjöl
6. Lägg på plåt, nagga hårt.. Täck och jäs till dubbel storlek, ca 60 min.
7. Ugn 250°C
8. Baka kakorna bruna i 8-10 min
9. Svalna på bakduk och täckta med bakduk så de inte torkar.

Receptet kommer från Jan Hedhs bok 
"Bröd" s. 204

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0