1:a advent och saffransbiscotti

Italienska mandelskorpor med saffran, de här ska jag prova i helgen. Det är ju 1:a advent, och jag kan inte tänka mig något godare till glögg. Ja, kanske pepparkakor och lussebullar då, men det blir det inte riktigt ännu, kanske helgen efter till 2:a advent.
En sats ger ca 40 biskotti och det tar ca 45 minuter att baka dessa
Det här behövs:
2 st ägg
1,5 paket saffran
100 gram sötmandel
100 gram smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader och hacka därefter mandeln grovt.
2. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.
3. Blanda ner hackad mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg.
4. Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
5. Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar. Sätt in dem i ugnen igen för att torka mitt i ugnen i ca 1 timme i 75 grader varm ugn.
Receptet kommer från www.tasteline.se
Kommentarer
Trackback